29 Ekim 2007 Pazartesi

AKUT Hakkında Yanlış Bilinenler

AKUT'çular Zengin çocukları mı?

Hiç bir maddi beklenti beklemeden insanlara yardım etmek nedense insanlara kolay anlaşılır gelmiyor ve sonuçta bunlar zengin çocukları boş zamanlarını bu şekilde değerlediriyorlar şekilinde haksız bir imaj oluşmuş.
BU KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL.
AKUT'çuların büyük bir çoğunluğu ya ücretli olarak bir yerde çalışıyor yada üniversite öğrencisi aynı zamanda son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan bir kısmı işsiz kalarak payını almışlardır.
Son zamanlarda AKUT hakkında kötü haberler çıktı, sebebi nedir?
AKUT kurulduğu yıldan beri yaptıklarıyla Halkın sevgisinini ve saygısını kazandı. Bunları yaparken de hiç kimsenin acısını ve korkusunu kullanıp veya kullandırıp bunu maddi kazanç elde etmek için kullanmadı. Halkının çok zor şartlarda bize verdiği bağışları bir emanet olarak kabul edip en iyi şekilde kullanmaya çalışıldı. Bu olmadığı içinde hakkımızda hiç bir yolsuzluk haberi yayınlanamadı.
Fakat bu yakalanan pozitif standart malesef diğer kurumlar tarafından örnek alınmak yerine mevcut karalama mekanizmaları çalışmaya başladı ve hakkımızda maksatlı haberler çıkmaya başladı. Bu haberlerle ilgili olarak hukuksal mücadelemizi hem kişisel hemde kurumsal olarak yürütüyoruz.
Sabah gazetesi yayınladığı bu haber yüzünden tekzip yayınlamak zorunda kaldı ama aynı boyutta yayınlamadığı için ceza aldı; aynı boyutta yayınlayana kadar da hukuksal mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü biz bu VATAN'ı seviyoruz

Üyelikten çıkartılanlar oldu, sebebi nedir ?

AKUT tüzüğü ve disiplin, etik yönetmeliğine uygun davranmamak üyelikten ihraç sebebidir. Tüzüğümüzün, disiplin ve etik yönetmeliğimizin temelini de bizim değerlerimiz oluşturmaktadır.
Buna rağmen eski üyelerimiz çalıştıkları süre içinde AKUT'a çok emeği geçmiş kişilerdir, zaman içinde fikir ve yol ayrılığı gelişmenin ve yenilenmenin sonucudur.
Sonuç olarak; İhraç işlemleri AKUT Genel Kurulu tarafından onanmak zorundadır ve onanmıştır.
Demokratik bir kurum değilmişsiniz.

AKUT yönetimi 2 senede bir yapılan Genel Kurul'da seçimle gelir. Bundan sonra Genel Kurul'dan aldıkları yetkiyle Yönetim Kurulu işin sormluğunu ve yetkisini üstlenerek gerekli kararları alır ve uygularlar (temsili demokrasi).
Herhangi bir üye bir yanlışlık görürse gene seçimle gelen Denetleme Kurulu'na başvurarak işin araştırmasını isteyebilir. Denetleme Kurulu'da araştırma sonucuna göre gerekli gördüğü durumlarda Genel Kurulu tekrar toplayabilir (kuvvetler ayrılığı).
Kurallar ve kanunlar onu uygulayan insanlarla ancak iyi işletilebilir
Çok medyatik oldunuz?

Bu suçlama gerek resmi kurumlarca gerekse bazı sivil kurumlarca devamlı olarak dile getirilmekte olmakla birlikte içten içe bir imrenme olduğu aşikardır. İşin aslı ise tam tersidir, bu kadar insan kurtarmamıza, özel hayatımızdan, ailemizden çaldığımız zamanı zorda kalana yardım etmek için harcamamıza rağmen basın asılsız haberlerle uzun süre yıpratmaya çalıştı, bunu da ara ara tekrarlamaya çalıştı. Buna rağmen dürüst, gerçekleri gören ve yazan basın ile hiç bir sıkıntımız olmadı olamaz da.
Kaynak:Akut Hakkında Yanlış Bilinenler

Hiç yorum yok: